Reizigersvaccinatie

Formulier reizigersvaccinatieReizigersvaccinatie

De praktijk is officieel gecertificeerd als reizigersvaccinatiecentrum. Dit betekent dat u de meest recente adviezen krijgt voor al uw reizen naar het buitenland. Daarnaast zijn wij ook gecertificeerd om het gele koorts-vaccin toe te dienen.

Als u reizigersadvies wilt, dan kunt bij voorkeur 4 weken voorafgaand aan uw reis het formulier invullen.

In samenwerking met de apotheek zullen wij het advies aan u voorbereiden. Als wij het advies uitgezocht hebben, dan zal de apotheker van Apotheek RijswijkBuiten contact met u opnemen om te bespreken welke vaccinaties en/of profylaxe wij u adviseren. De apotheker zal het recept voor u klaarleggen. De vaccinaties en/of profylaxe kunt u bij de apotheek afhalen en betalen.

Daarna kunt u de vaccinaties laten prikken door de assistente van de huisarts. Kosten voor het reizigersadvies kunt u dan ook direct betalen (per pin). Het is handig om hiervoor een afspraak te maken.

De kosten voor de reizigersvaccinatie zijn voor patiënten die ingeschreven staan bij ons in de praktijk €15,00 per persoon.


Gele koorts
Gele koorts is een tropische ziekte, veroorzaakt door het gelekoortsvirus. Het virus wordt overgedragen door de zogenaamde gelekoortsmug.
De gelekoortsmug komt niet voor in Nederland, maar wel in bepaalde tropische regio’s van Afrika en Zuid-Amerika, Azië en in sommige delen van Australië en Europa (Madeira en in een regio van Noordoost-Turkije)

Er bestaat een vaccin tegen gele koorts. Dit vaccin wordt gegeven aan reizigers die landen bezoeken waar gele koorts voorkomt. Voor sommige landen is het verplicht om gevaccineerd te zijn tegen gele koorts. Een vaccinatiebewijs is dan nodig om het land binnen te komen.

Voor meer informatie over vaccinaties: https://lci.rivm.nl


Vaccin en datum
Kippenei(eiwit) of medicijnen
Indien ja, geef aan waarvoor en de naam van uw arts
Maag, darm, milt of anders
Indien ja, wanneer was uw laatste menstruatie?

Reizigersformulier: Persoonsgegevens die u verstrekt gebruiken wij uitsluitend om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zie hiervoor ook ons Privacy statement. Door op verzenden te drukken gaat u hiermee akkoord.