Online inzage in uw dossier

Online inzage in uw dossier

U kunt uw dossier online inzien. Hiervoor dient u via het patiëntenportaal een account aan te maken.

In uw medisch dossier staat bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

Op uw eigen telefoon of computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? In deze mail leggen we uit hoe u dat veilig kunt doen.

Hoe log ik in?

Hiervoor dient u via het patiëntenportaal een account aan te maken. Zodra wij uw account geaccepteerd hebben kunt u inloggen op uw computer. Als u wilt inloggen op uw telefoon, dan dient u de app Uw Zorg Online te downloaden op uw telefoon.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen.

Meer informatie?

Als u vragen heeft kunt meer informatie vinden op open-eerstelijn.nl/patient, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer: 070-209 2063.

Met vriendelijke groet,

Team Huisartsenpraktijk RijswijkBuiten